Familiesparringsforløb

Familiesparringsforløb

 

Et Familiesparringsforløb er for familier, der oplever vanskeligheder i familielivet. Det kan fx være udfordringer i samlivet, i familieplanlægningen eller i forbindelse med børneopdragelse.

Ifølge Servicelovens §11 stk. 3 har alle forældre med børn og unge eller andre, der faktisk sørger for et barn eller en ung, ret til gratis familieorienteret rådgivning til løsning af vanskeligheder i familien.

Derfor har Move1 udviklet Familiesparringsforløb. Forløbet fungerer som en forebyggende indsats, der forhindrer, at udfordringerne i familielivet eskalerer.  

Familiesparringsforløbet varetages af Move1's erfarne socialkonsulenter, der med en systemisk løsningsfokuseret korttidsterapeutisk tilgang guider familien hen mod en ønsket fremtid. Dette sker via samtaler med forældrene, hvor fokus i samtalerne kan være:

  • et ønske om forandring i deres barns trivsel.
  • et ønske om forandring i samspillet med deres barn.
  • at opnå forståelse af forældrerollen.
  • at opnå forståelse af barnets følelsesliv.
  • strategier til håndtering af særlige behov hos barnet.

 

Under forløbet støtter vi i Move1 forældrene i at skabe forandringer i hjemmet, så deres børns trivsel sikres, og der opstår et stabilt og udviklende miljø for alle i hjemmet. Hør Amalie og Niclas fortælle, hvilken forskel et Familiesparringsforløb har gjort for dem og deres familieliv:

 

Vi udvikler altid et Familiesparringsforløb ud fra den enkelte families behov. Et forløb består typisk af otte samtaler, der er fordelt over tre til seks måneder. Derudover får man med forløbet:

  • En hurtig opstart og indsats – der er mulighed for opstart efter 36 timer.
  • Samtaler i familiens eget hjem, i Move1’s lokaler i Ballerup eller på forældres arbejdsplads.

Læser du med som privatperson?

Et Familiesparringsforløb er for alle. Står du og din familie i en situation, hvor et Familiesparringsforløb kunne være brugbart, kan du tage imod et forløb hos os via din kommune. For spørgsmål og yderligere information kan du kontakte Move1 via mail info@move1-konsulent.dk eller på telefon 31 49 98 00.

 

Hør Amalie og Niclas fortælle, hvordan et Familiesparringsforløb hos Move1 har hjulpet dem og Amalies søn til at trives endnu bedre sammen.

Har I brug for professionel sparring?

Ring til mig og lad os tage en snak om, hvilke løsninger Move1 kan tilbyde jer.