Familiesparringsforløb

Familiesparringsforløb

 

Et Familiesparringsforløb er for familier, der oplever vanskeligheder i familielivet. Det kan fx være udfordringer i samlivet, i familieplanlægningen eller i forbindelse med børneopdragelse.

Familiesparringsforløb er udviklet på baggrund af Servicelovens §11 stk. 3, hvor der bl.a. står, at kommunen skal tilbyde forebyggende indsatser til familier i vanskeligheder. Forløbet fungerer som en forebyggende indsats, der forhindrer, at udfordringerne i familielivet eskalerer.  

Familiesparringsforløbet varetages af Move1's erfarne socialkonsulenter, der med en løsningsfokuseret tilgang guider familien hen mod en ønsket fremtid. Dette sker via samtaler med forældrene, hvor fokus i samtalerne kan være:

  • Et ønske om forandring i deres barns trivsel.
  • Et ønske om forandring i samspillet med deres barn.
  • At opnå forståelse af forældrerollen.
  • At opnå forståelse af barnets følelsesliv.
  • Strategier til håndtering af særlige behov hos barnet.

Under forløbet støtter vi i Move1 forældrene i at skabe forandringer i hjemmet, så deres børns trivsel sikres, og der opstår et stabilt og udviklende miljø for alle i hjemmet. Hør Amalie og Niclas fortælle, hvilken forskel et Familiesparringsforløb har gjort for dem og deres familieliv:

Vi udvikler altid et Familiesparringsforløb ud fra den enkelte families behov. Et forløb består typisk af otte samtaler, der er fordelt over tre til seks måneder. Derudover får man med forløbet:

  • En hurtig opstart og indsats – der er mulighed for opstart efter 36 timer.
  • Samtaler i familiens eget hjem, i Move1’s lokaler i Ballerup eller på forældres arbejdsplads.

Under forløbet modtager socialrådgiver løbende skriftlige orienteringer om forløbet og familiens udvikling.

Læser du med som privatperson?

Et Familiesparringsforløb er for alle. Står du og din familie i en situation, hvor et Familiesparringsforløb kunne være brugbart, kan du tage imod et forløb hos os via din kommune. For spørgsmål og yderligere information kan du kontakte Move1 via mail info@move1-konsulent.dk eller på telefon 31 49 98 00.

Har I brug for professionel sparring?

Ring til mig og lad os tage en snak om, hvilke løsninger Move1 kan tilbyde jer.