Vores søn har altid været glad for Move1’s konsulenter, når de er kommet i vores hjem, og det har gjort os trygge i samarbejdet. Move1 har hjulpet os til at lave planer for, hvad der skal ske for vores søn – både i hverdagen fra dag til dag og på længere sigt.

Move1 og FN’s verdensmål

I Move1 har vi en ambition om at være ambassadører for verdensmålene i hverdagens arbejde. Både som arbejdsplads og i samarbejde med andre mennesker omkring os.

Herunder er nogle af de fokuspunkter, vi især arbejder med.

Verdensmål nummer 1: bekæmp fattigdom

FN's verdensmål nummer 1 Afskaf fattigdomI vores familiearbejde støtter vi familier til at skabe økonomisk overblik og lægge budgetter. Vi støtter desuden familier til at søge fx engangsydelser og julehjælp.

Verdensmål nummer 2: Stop sult

verdensmål nummer 2 Stop sultI Move1-Huset støtter vi de unge beboere til at benytte spiselige planter, grøntsager og frugter i vores have som en ressource. Vi støtter dem desuden i at lave billig og sund mad på et stramt budget.

Verdensmål nummer 3: Sundhed og trivsel

I vores familiearbejde har vi fokus på børns trivsel og sundhed – både psykisk og fysisk. Vi anviser og vejleder forældre til at sikre trygge rammer for deres børn og til at sikre regelmæssige tjek hos læge og tandlæge. Ved særlige behov deltager vi i besøg hos læger, optiker mm.

I Move1-Huset støtter vi de unge beboere til at sikre sund og varieret kost og motion. Ved behov støtter vi ved fx kontakt med læge eller tilmelding til fitness eller andet motionstilbud.

Verdensmål nummer 4: Kvalitetsuddannelse

I vores familiearbejde støtter vi forældre til at sikre samarbejde med deres børns skole og til at skabe rutiner for lektielæsning, tjek af AULA mm. Ved mistrivsel i skolen eller ved skolevægring støtter vi forældre og børn til at skabe trivsel i skolen og til at genetablere stabilt skolefremmøde.

I Move1-Huset støtter vi de unge, hvis de er under uddannelse eller ønsker at starte på en uddannelse.

Verdensmål nummer 10: Mindre ulighed

Gennem vores socialfaglige arbejde støtter vi familier til at skabe eller genoprette trivsel og overskud i hverdagen – faktorer der er altafgørende for, hvor godt børn kommer til at klare sig i deres voksenliv.

Du kan læse om alle FN’s verdensmål på www.verdensmaalene.dk

 

Del siden: