Det  med at få et ”spark” i Move1 er noget, man burde tage med sig i livet. Det har ændret mit syn på livet meget.

SØM-beregning

Skal vi lave en søm-beregning for jer?

Move1 tilbyder at foretage en SØM-beregning og udregne, hvad en kommune over en årrække vil spare ved at investere i sociale indsatser i hjemmet fremfor at anbringe et barn udenfor hjemmet.

Søm-beregningNår en kommune skal beslutte, om et barn skal anbringes udenfor hjemmet eller ej, er det selvfølgelig først og fremmest barnets trivsel og sikkerhed, der skal være det afgørende.

En anbringelse uden for hjemmet har store menneskelige omkostninger og følgevirkninger for barnet og store økonomiske konsekvenser for kommunen. Penge, som skal findes i et stramt kommunalt budget, hvor der også skal være råd til mange andre kommunale opgaver.

En søm-beregning viser, hvad det koster at investere i en indsats. Og hvad det koster at lade være

En anbringelse koster mange penge – det er en udgift, der varer, til barnet fylder 18 år. En vellykket social indsats derimod koster mange penge de første par år. Men når behovet for familievejledning og anden social indsats ikke længere er der, og familien har tilegnet sig nye strategier og er i trivsel, sparer kommunen penge, der ellers ville have været brugt på anbringelse og evt. efterværn.

Del siden: